Søk i denne bloggen

onsdag 18. mai 2011

17. Mai i Alanya

 

Nå er det plutselig tilgang til blogspot igjen her nede, og det er mulig at det har vært lenge uten at jeg har merka det. Skal uansett oppdatere en del da men det siste først.

Vi spurte ungene fri i anledning 17. Mai i dag. Det var kanskje ikke nødvendig, for stordelen av feiringen foregikk på ettermiddag / kveld.

Vi var på Sjømannskirka, som har flytta til Oba, på 17. Mai Lunch. Det var greit, men i samme anledning var det nyåpning og desto mer mennesker der, og kanskje var det litt kaotisk av den grunn. Uansett så fikk vi oss lunch etter en del om og men. Det var sikkert vanskelig å beregne at det skulle komme såpass mange mennesker. Vi skippa uansett gudstjenesten, da det kan bli langdrygt for barna. Det vi ikke visste var at Alexander Rybakk opptrådte der i anledning åpningen eller gudstjenesten. Han reiste uansett fra kirken da vi ankom. Godt mulig at det var grunnen. Så er det stas å se hvordan alle restauranter og hotell har pynta til 17. Mai. Vi skjønner alle at det er for å trekke kunder men det er stor stas likevel. Spesielt i Oba var det pynta til 17. Mai.

Tilfeldig resturang i Oba med Pølse og brød på menyen i anledning dagen.

CIMG1479

kl 1730 var det tog fra Ataturk statuen i sentrum og ned til havna litt forbi Bistro Bellmann. Før toget var det tale ved borgermester og represtentant fra ambassaden. Tyrkisk og Norsk Nasjonalsang. Og et eget korps stilte opp. Rent jentekorps. Desverre ingen Sousa medley, men trommemarsj så det holdt hele veien. En kjempestemning og vannvittig med Nordmenn som er her! Lurer på hvor de er ellers når de ikke går i tog? Dette var stor stor stas og frister til gjentagelse. Ved ankomst havnen var det konsert med Valkyrien Allstars, norsk folkemusikkband.

CIMG1484

CIMG1504

Beklageligvis var ungene litt trette så vi kjørte til Vikingen pub og restaurant som er kjent for sin 17. Mai feiring. Vi har aldri besøkt vikingen før men har hørt om det, så 17 mai feiring der var alle tiders, og ungene storkosa seg. Kona ble intervjuet på Tyrkisk TV pga, at hun hadde bunad.. Bunad i 30 grader…. Jaja. Underholdning, mat, glade nordmenn, og avslutningen på kvelden var Tyrkisk magedans. Ny tradisjon å foreslå hjemme?

CIMG1487

Sunnmørsbunad med palmer i bakgrunnen…

CIMG1510

Tyrkisk TV..

CIMG1513

Magedans til slutt. Skal tipse 17. mai kommiteen til neste år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar